torsdag 27 mars 2014

NO Robotar Sammanfattning

Utmaning nr: 1. Köra rakt fram. Videoklipp på utmaning 1
Vi räknade ut hur lång en rotation var för att kunna lista ut hur många rotationer vi skulle behöva till längden som uppgiften hade. Uppgiften var att köra 127 cm rakt fram utan att köra på en LEGO-gubbe. Vi tog 127cm genom 17cm (som var en rotation) och sedan la till svaret som rotationer på programmeringsprogrammet.

Utmaning nr: 2. Köra i fyrkant & sväng i båge.  Videoklipp på utmaning 2
Vi valde "standard palett" --> "Kör i fyrkant" sedan loopade vi den. Samma sak med cirkeln. "Standard palett" --> "Sväng i både" och loopade om den fyra gånger. Vi ändrade hur stor bågen skulle vara p.g.a måtten vår lärare gav oss. Desto större cirkel, ju mindre båge behövde man.

Utmaning nr: 3.  Kör fram, sväng baklänges och sväng fram. Videoklipp på utmaning 3
Vi körde rakt fram några centimeter (vi räknade ut hur många rotationer vi skulle ha på samma sätt som vi gjorde på utmaning 1). Sedan valde vi "sväng i båge" fast utan att loopa så att det blev bara en kvarts cirkel, och en till kvarts cirkel fast åt andra hållet och sen klart!


Utmaning nr: 4 Samma sak som utmaning 4 fast med en trycksensor. Videoklipp på utmaning 4
Samma sak som utmaning 4 fast istället för att begränsa antalet rotationer på "kör rakt fram" byggde vi en trycksensor där framme som gjorde att när bilen fick motstånd (krockade in i väggen) bytte den programmering till det andra vi hade ställt in den på. (Som var "kör i både" baklänges och "kör i både" framlänges).

Problem:
Vi hade inte stora problem utan vi jobbade oss igenom allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar