tisdag 21 maj 2013

En spännande NO - läxa…


Vi hade inte haft svårt med att få värme eftersom vi är vana vid att sätta på elementen eller att sätta på varmluft från en air condition. Vi är även vana vid att använda lampor och att laga mat på en spis. Dessa föremålen behöver el. Alltså skulle vi haft svårigheter med de sakerna också. Vi skulle ha problem med att städa huset eftersom vi inte skulle kunde koppla in dammsugaren eller diskmaskinen i ett eluttag. Maten skulle inte kunna förvaras i kylskåpet eller frysen.

Solenergi kan hjälpa oss med mycket med att få igång saker. För att få värme kan vi tänka en brasa. För att få ljus skulle vi kunna tända stearinljus, ficklampa och lyktor. Sen har vi solen som hjälper till mycket under dagen. Vi skulle kunna förvara mat i skolar, kyla ner det och torka det. 

Vi skulle kunna överleva utan internet. För att internet används för de flesta att vara inne på chattsidor som Facebook och Instagram. På det sättet skulle det vara svårt för vissa utan internet. Man kan fortfarande ringa och skicka meddelanden via mobilen utan att ha internet. Vi skulle fortfarande kunna ta kontakt med folk som är på långa avstånd genom att skicka brev och ringa. 

Vi kan ta oss vart vi vill eftersom vi kan åka bil, gamla tåg, buss och cykla. Dessa transportörerna går på bensin eller på våra muskler (kroppar). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar