onsdag 10 oktober 2012

Jorden runt SO


Europa. Frankrike har 63,3 miljoner invånare. Paris är Frankrikes huvudstad. I Paris finns det berömda Eiffeltornet som är ett 300 meter högt torn som har en fantastisk utsikt.
Parisbor jobbad med turist service. Ex: hotell och lyxiga affärer. 
Den största delen av Frankrike har tempererat klimat med milda vintrar och varma somrar. I sydöst är det medelhavsklimat med torra och heta somrar. Frankrike är världens femte största land som har ekonomisk makt. Landet är ungefär lika rikt som Sverige fast Sverige är lite rikare. 
Från Sverige till Frankrike = ungefär 180 000 000 mil. 

Japans huvudstad heter Tokyo. Det finns 28,1 miljoner invånare i Japan. Landet har jätte många öar. De flesta invånare i Japan är japaner och pratar japanska. Japan har ett tempererat klimat med fuktiga och varma somrar och milda vintrar. Japan är väldigt rikt.  De jobbar med många bil märken ex: suzuki och mitsubishi. Japan är ett rikt land. I Japan äter man sushi. Japan är rikare än Sverige. Från Frankrike till Japan = ungefär 720 000 000 mil. 

Det bor ca 9,9 invånare i Somalia. Somalia ligger i Afrikas horn. Afrikas horn är en av de mest krigs drabbade ställen av Afrika. Det är tropisk regnskog för att det ligger så nära ekvatorn. Huvudstaden är Mogadishu. Det är ett fattigt land. Landet drabbas av mycket krig. Sverige är rikare än Somalia.
  Japan till Somalia = Ungefär 660 000 000 mil. 

I Australien bor 22,7 miljoner människor. Australien är den minsta kontinenten. Australien är också ett självständigt land. Huvudstaden heter Canberra. Det är ett rikt land. Det finns många krokodiler i Australien att se. Det är varm och torrt. 
Från Somalia till Australien = ungefär 600 000 000 mil. Det finns många 

Papua Nya Guinea ligger i Oceanen. Papua Nya Guinea ligger i den tropiska klimatzonen. Landet har 6,9 miljoner invånare. Huvudstaden heter Port Moresby. De är kända för deras konst. 
Från Australien till Papua Nya Guinea = ungefär 60 000 000 mil. 

1 kommentar:

  1. Déspina, du har gjort en godkänd text om din resa "jorden runt". Den innehåller kortfattad fakta och information vilket var uppgiften. Du visar att du behärskar en del avde geografiska verktyg som du fick använda i denna uppgift. Du har försökt att räkna ut avstånden mellan dina platser men inte lyckats. Jag kommer att prata med dig om hur man ska tänka kring skala
    MVH
    Jan

    SvaraRadera